Partiledardebatt 2013-10-06

En komisk debatt på många sätt. Göran Hägglund (KD) fick ordet först och började med att kritisera de rödgrönas skuggbudget och proposition. Detta följde sen samma våg genom hela Alliansen. 
Märkligt beteende att regeringen går ut stenhårt och kritiserar motståndarna. Det är ju annars oppositionens uppgift att kritisera regeringen..

Men ingen av de rödgröna partierna kunde direkt påpeka detta som ett desperationstecken. 
Jimmie Åkesson gjorde bra ifrån sig som vanligt, mest på grund av hans motståndares inkompetens. När ska Jonas Sjöstedt ge upp med att gå till personangrepp mot Jimmie? 

Det är förövrigt alla de andra partiernas största problem. Åkesson har varit med i hetluften nu i snart 4 år – första året kunde jag förstå att man försökte svartmåla honom och partiet så mycket det gick, men nu fyra år senare blir det lite pinsamt när Åkesson är en sån slipad debattör, att inte bemöta honom med saklig kritik och en vettig politik.

Detta gör att SD vinner mer mark. Hoppas övriga partier, speciellt V, S och MP förstår det innan det är dags för väl 2014 och man undrar vad som hände. Igen.

Reinfeldt blev aggressiv i sina prövningar mot Löfven. Där jag måste se båda som förlorare. Reinfeldt sågade Löfvens politik och drog de gamla ”sosse-hat-kortet” om bidragssamhälle. Men Löfven förmådde sig inte att ifrågasätta regeringens politik med FAS3 och ROT/RUT, som också är bidragsbaserat från skattepengar?

Arbetslöshet på över 8% och ungdomsarbetslöshet på nästan 30%. Ett femte jobbskatteavdrag till oss som redan har jobb och tjänar pengar är inte rätt väg att gå. Det finns investeringar att göra som absolut kan sätta människor i arbete. Äldrevården, Sjukvården och för att inte tala om vår järnväg. Eller förlåt. Våran före detta järnväg. Den sålde vi ju ut…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s