Jantelagen – Arbetarrörelsens största motståndare?

Det är naivt av sympatisörer med LO och Socialdemokraterna att inte förstå att 2000-talet har fått en helt ny sorts väljare.

Sveriges absolut största lobbyist -Blondinbella- Som lite sött bloggat om sitt ”medelklassliv” och samtidigt smugit in borgerlig propaganda i hundratusentals läsare är ett typ exempel på 2000-talets unga vuxna som växer upp i dag.

Majoriteten vill göra karriär, vill tjäna pengar. LO’s undersökning förra året där 7/10 barn under 18 år svarade att dom hellre ville ha en dyr smartphone än en riktigt bra kompis är också ett tecken på den tid vi lever i idag.

Det är inget fel med att vilja göra karriär. Det är inget fel med att ha höga krav på sig själv. Det är heller absolut inget fel i att vilja tjäna pengar. 

Det är detta som arbetarrörelsen måste förstå. Inom LO kollektivet i dag, som fortfarande är de sämst betalda yrkena så tjänar folk ändå skapligt. Det är inte samma kamp i dag som på 1930-talet. Även om facket absolut är av största vikt för att upprätthålla arbetsmarknaden.

Jag tycker Socialdemokraterna måste förmedla budskapet att det inte är fult att vilja göra karriär och att man fortfarande kan vilja tjäna pengar fast man sympatiserar med S. En modernisering av tankesättet behövs för att fånga dagens 80- och 90-talister. Förklara hellre vad utförsäljning av offentlig sektor och skattesänkningar leder till för den stora majoriteten av befolkningen som inte har pengar på banken – men ändå är med i debatten ”sänk skatten så vi får mer att leva för”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s